The competition area will be at Evidensia, Strömsholm 4-7 june

Anmäl er här

Anmälan till SM görs via länken nedan. Startavgiften betalas i samband med anmälan. Observera att varje division har ett maxtak på 32 starter – först till kvarn gäller.

 

Årets SM-middag

Som traditionen bjuder hålls SM-middagen på Westerqvarn!
Kvällen bjuder på mingel, god mat, prisutdelning – och avslutas med pub. Observera att endast förköpta biljetter gäller, så se till att säkra din plats i tid!

 

Medlemsförmån för shf-medlemmar

Du måste logga in för att få ta del av innehållet

Blir en division fullbokad går det bra att anmäla sig till reservlistan.
Skicka ett mejl till ricard.stahre@hovslagareforeningen.se och uppge ditt namn samt vilken division du önskar anmäla dig till.

Nedan hittar ni modellskorna som gäller för respektive division.

Division 3

Klass 1, 55 min

Klass 2, 30 min

Klass 3, 45 min

Division 2

Klass 1, 45 min

Klass 2, 55 min

Surprise shoes

Klass 3, 25 min

Division 1/Open

Klass 1, 45 min

Surprise shoes

Klass 2, 65 min. Sko en fram/bak fot med 3/4 fals, tåkappa + modellsko.

Klass 3, 55 min

 

Semi, 60 min. Sko en bakfot med 3/4 fals, sidokappor + modellsko.

 

2-man team shoeing

2- manna lag, 65 min. Nordsvensk brukshäst 

Skall skos med Alnarpsko fram och bak. ‘Typsko’/bild kommer. 

Preliminärt program

Onsdag 4 juni

Domargenomgång Division 3 – kl. 17:00

Domargenomgång Division 1 – kl. 17:30
Surpriseskorna presenteras 

Division 3, Klass 1 – 55 min, 2 heat

  • Heat 1: 18:00–18:55

  • Heat 2: 19:05–20:00

Torsdag 5 juni – Start kl. 08:00


Division 1, Klass 1 – 45 min, 2 heat

  • Heat 1: 08:00–08:45

  • Heat 2: 08:55–09:40

Division 3, Klass 2 – 30 min, 2 heat

  • Heat 1: 09:50–10:20

  • Heat 2: 10:30–11:00

Domargenomgång Division 2 – kl. 10:30

Division 1, Klass 2 – 65 min
Skoning av en fram-/bakhov med ¾-falsad sko, tåkappa + modellsko.
Ras: Svenskt varmblod

  • Heat 1: 11:30–12:50 (15 min split)

  • Heat 2: 13:05–14:25 (15 min split)

Division 2, Klass 1 – 45 min, 1 heat

  • Heat 1: 14:45–15:30

Division 1, Klass 2 – fortsättning

  • Heat 3: 16:00–17:20 (15 min split)

  • Heat 4: 17:35–18:55 (15 min split)

Fredag 6 juni – Start kl. 08:00

Division 2, Klass 2 – 55 min, 1 heat

  • Heat 1: 08:00–08:55

Division 1, Klass 3 – 55 min, 2 heat

  • Heat 1: 09:05–10:00

  • Heat 2: 10:10–11:05

Division 2, Klass 3 – 25 min, 1 heat

  • Heat 1: 11:15–11:40

2-manna lag – 65 min

  • Heat 1: 12:15–13:35 (15 min split)

  • Heat 2: 14:00–15:20 (15 min split)

Division 3, Klass 3 – 45 min, 2 heat

  • Heat 1: 16:00–16:45

  • Heat 2: 16:55–17:40

Lördag 7 juni – Start kl. 08:00

Division 1, Semifinal (topp 16) – 60 min
Skoning av en bakhov, ¾-falsad sko med sidokappor+ modellsko.
Ras: Islandshäst

  • Heat 1: 08:00–09:15 (15 min delning)

  • Heat 2: 09:30–10:45 (15 min delning)

Division 2, Final (topp 8) – 75 min
Skoning av två bakhovar med ¾-falsad sko och tåkappa.
Ras: Svenskt varmblod

  • Final: 11:15–12:45 (15 min split)

Division 3, Final (topp 8) – 65 min
Skoning av två framhovar med fabriksskor.
Ras: Islandshäst

  • Final: 13:15–14:35 (15 min split)

Division 1, Final (topp 8) – 80 min
Skoning av två framhovar med ringsko och tåkappa.
Ras: Svenskt varmblod

  • Final: 15:05–16:40 (15 min split)

 MrMango på SM – Matglädje hela dagen! 

MrMango är på plats under hela evenemanget för att hålla er mätta och nöjda! Oavsett om du vill starta dagen med en god frukost, ta en fika mellan heaten, njuta av en smakrik lunch eller avsluta kvällen med en härlig middag – MrMango har något för dig.

 Frukost, fika, lunch & middag – alltid med kärlek och kvalitet

 Betalning: Smidigt med kort & Swish

 Sortiment: Bland annat våra SM-vinnande tacos, burgare, wraps, snacks, fika, kaffe, kall dryck och glass!

Hitta oss enkelt på området och låt oss ta hand om din matupplevelse under SM.

Judges:

Alex Würsch, Switzerland

My name is Alex Würsch, I am 30 years old and I come from the geographical center of Switzerland. My father showed me his passion for the profession of farrier and so I wanted to learn it too. I completed my 4-year apprenticeship as a farrier in 2014. I then discovered the world and spent my work experience in several countries. The more I saw and the more farriers I got to know. By competing in different competitions, I maintain friendships and keep learning new things.
Since 2017 I have been part of the Swiss team and travel to competitions such as Horseshoeing Classics Kentucky, AFA Convention, Stoneleigh, European Championships, World Championships and smaller competitions. I have my own business, work one day a week in a horse clinic and regularly attend further training courses. I live in central Switzerland with my wife, dog and horse, who support me every day and have my back.

Jean Julien Remy, Belgium

Hello, my name is Jean-Julien Remy. I live in the south of Belgium on the Luxembourg border. I’ve been a farrier for 14 years now. My clientele is made up of horses of various disciplines. I took part in several competitions in Europe and also at the wcb. In 2024 I finished 17th at the Spruce Medow and in December I finished 9th at the European Championship in Spain. In farriery, I like to practice the basics a lot because I think it’s very important. I have a lot of admiration for several great champions of farriery. For me, Craig Trnka is the most incredible person I’ve ever met, because he’s not only a great farrier, but also a great person.