Fölföreläsning med Rose-Marie Clark & Marina Axelson 6/5


Studiecirkel häst Kungsbacka arrangerar föreläsning lördag 6 maj, kl 12 på Kungsbacka ridklubb.
Studiecirkel häst Kungsbacka, är väldigt stola och glada över att få arrangera denna föreläsningen med två av de mest kompetenta inom ämnet på samma föreläsning. Med lång gedigen erfarenhet samt ett gott samarbete har Rose-Marie och Marina tillsammans lyckats förbättra livet för mängder av föl genom åren.
Vi kommer hålla fokus på vikten av samarbeten över yrkesgrupperna, hur man bör hantera olika benställningar, när bör fölet vila inne och när behöver den stärkas ute. När och hur behöver fölet hjälp med sin kropp och när behöver hovarna korrigeras.
Rose-Marie Clark utbildade sig till Hovslagare 1976 i Stockholm. Började samma år som Hovslagare på Täby galopp. Träffade Marina Axelson på 90 talet och började då med ett samarbete. Rose-Marie har även arbetat som klinkhovslagare sedan i början på 90 talet. Hon har varit i Australien och askulterat med korrigering av felaktiga benställningar hos föl vid ett flertal tillfällen och tagit fram skon RoseFoalShoe.
Marina Axelson driver Axelsons Animal Massage School sedan 30 år tillbaka och började samarbeta med Rose-Marie Clark på 90-talet med föl på Täby kliniken då hon masserade fullblodsgaloppörer på Täby galopp. Marina är utbildad Equifysioterapeut i USA där hon bodde i 6 år innan hon flyttade hem till Sverige 1993 och startade sin skola.
Evenemanget är lämpligt för såväl veterinärer, hovslagare samt hästägare som väntar sitt första föl.
Vi har begränsat antal platser så boka din plats i tid.
Anmälan är bindande och sker via sms till 0703-004746 och betalning via swish till nr 123 6073696
pris 500 kr.
sista anmälningsdag är 26/4.